nauka.offnews.bgкадър и видео: chave weather - daily videosВулканът Синабунг на индонезийския

...
nauka.offnews.bgкадър и видео: chave weather - daily videosВулканът Синабунг на индонезийския
Коментари Харесай

Изригна вулканът Синабунг, изхвърляйки 5 км стълб от пепел

nauka.offnews.bg

кадър и видео: 

chave weather - daily videos

Вулканът Синабунг на индонезийския остров Суматра изригна през днешния ден, 10 август, изстрелвайки вулканична пепел, фрагменти от скали и пушек на височина 5 000 метра в небето. Това е второто изригване на вулкана от събота, 8 август насам, съобщават DW.

Центърът по вулканология на Индонезия оповестява, че няма жертви или ранени от изригването, само че хората би трябвало да останат на разстояние най-малко 5 километра от кратера. От гражданската авиация оповестяват, че полетите в региона към момента се правят.

Властите приканват хората в тази зона да покриват лицата си, с цел да се защищават от пепелта и да внимават за евентуални потоци от лава. От формалната работа за наблюдаване на вулкана Синабунг оповестяват, че пепелта към този момент е покрила няколко селища, намиращи се на до 20 км от кратера.

" Ситуацията към вулкана Синабунг е доста тъмна сега ", изяснява Гимбърт Сембринг, който е на посещаване при собствен другар покрай вулкана, когато се случва изригването. " Това беше по-голямо от изригването преди няколко дни ".

Вулканът Синабунг е един от повече от 120 дейни вулкана в Индонезия, която се намира в региона на тихоокеанския воден пръстен, район със мощна сеизмична интензивност от вулкани и преносими разломи, който огражда океана.

Синабунг не е настоящ вулкан в продължение на епохи, до момента в който не изригва през 2010 година Оттогава е деен и постоянно се случват изригвания, като освен това от 2014 година 16 души умират, а през 2016 г. пирокластичен поток взима седем жертви. 

Десетки хиляди хора били са принудени да изоставен домовете си към дейния вулкан през последните няколко години. 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР